De juiste raamdecoratie kiezen, hoe doe je dat?

Bij Yes hebben we 5 verschillende soorten raamdecoratie in ons assortiment. Maar de juiste raamdecoratie kiezen voor uw interieur, hoe begint u daaraan? Het start eigenlijk allemaal met het beslissen van wat u verwacht van uw raamdecoratie?

Verwacht u enkel een product dat uw raam aankleedt en het zonlicht weert, dan kunt u gewoon uw favoriet kiezen. Er zijn echter een aantal functies die raamdecoratie kunnen uitvoeren die misschien wel interessant zijn in bepaalde situaties.

Privacy

Privacy is voor veel mensen een belangrijk gegeven. Het gevoel dat mensen binnen kunnen kijken is namelijk niet echt aangenaam. Overdag kan vrijwel elke keuze voor privacy zorgen. Kiest u voor een transparante stof dan behoudt u het zicht naar buiten maar kan niemand binnen kijken. 's avonds echter kan elke passant alles zien. Een verduisterende stof kan dit oplossen maar neemt dan ook het volledige zicht naar buiten weg. Een ideale oplossing zou een combinatie van de twee kunnen zijn.

Ook onze jaloezieën zijn ideaal om de juiste privacy te bekomen. Deze kun je op zo’n manier draaien dat er niemand kan binnenkijken maar er wel nog steeds licht binnenvalt. Als u voor verticale jaloezieën in textiel kiest, dan verliest u s’avonds wel weer die privacy. Horizontale jaloezieën in alu of hout en verticale jaloezieën in pvc zijn dan weer verduisterend en garanderen dus volledige privacy eens ze gesloten zijn.

Spelen met het licht

Als u het aangenaam vindt om te spelen met het binnenvallend licht zodat u steeds de juiste hoeveelheid licht en privacy hebt dan zijn jaloezieën een ideale keuze. Doordat u de lamellen steeds kunt draaien in de gewenste richting kunt u zelf beslissen hoeveel licht er binnenkomt.

Eenvoudig te onderhouden

Voor gebruik in vochtige ruimtes of als er kans is op het vuil worden van uw raamdecoratie dan kiest u best voor een product dat vochtbestendig is en eenvoudig te reinigen is. Horizontale jaloezieën in aluminium zijn hiervoor een ideale keuze. De aluminium lamellen zijn niet alleen bestand tegen vocht maar al het vuil is ook zeer eenvoudig af te kuisen. Ook verticale jaloezieën in pvc en rolgordijnen met een screen stof hebben hetzelfde effect. Lees ook onze artikels over raamdecoratie in de keuken, badkamer of met kleine kinderen om meer te weten te komen.

Dit vindt u misschien ook interessant.

Card image
Hoe kunt u raamdecoratie combineren?

Bij de keuze van raamdecoratie hoeft u niet trouw te blijven aan één product. Het combineren van verschillende soorten raamdecoratie kan juist ook heel leuk effect teweegbrengen.

Card image
Ideaal met kinderen

U zou er zelf misschien niet bij stilstaan, maar als er kleine kinderen in huis aanwezig zijn, kan dit de keuze van uw raamdecoratie beïnvloeden. De bengels houden het namelijk niet altijd proper en sommige producten zijn minder eenvoudig in onderhoud.

Card image
De juiste kleur kiezen

Een van de moeilijkste beslissingen die u moet maken bij het aankopen van raamdecoratie is de kleur van het product. Met wit en zwart zit u nooit verkeerd. Wilt u echter toch iets gedurfder, dan kan het soms moeilijk worden.