Raamdecoratie voor de keuken

De keuken is de ruimte die het meest te verduren krijgt in een huis. De raamdecoratie moet dus ook tegen wat bestand zijn. Of u nu een propere kok bent of er steeds in slaagt saus op het plafond te krijgen, u denkt beter twee keer na over de juiste raamdecoratie voor uw keuken.

Men moet eerst en vooral kijken waar de raamdecoratie zal hangen. Bent u op zoek naar een product voor een raam boven of naast het werkblad, dan kiest u best voor iets dat vochtbestendig en eenvoudig te reinigen is. Horizontale jaloezieën in aluminium zijn hiervoor een ideale keuze. Aluminium kan perfect tegen vocht en is overigens ook zeer eenvoudig te reinigen. Ook verticale jaloezieën in PVC en rolgordijnen met een screenstof beschikken over dezelfde eigenschappen.

Een product in stof raden wij af voor een raam dichtbij een keukenwerkblad. Stof kan niet enkel minder goed tegen vocht, eenmaal uw zonwering vuil is, wordt het ook zeer moeilijk te reinigen. Een keukenraam dat verder verwijderd is van het werkgebied kan eventueel wel in stof aangekleed worden. Een houten jaloezie raden wij steeds af voor gebruik in een vochtige ruimte. Te veel schommelingen in vochtigheid kunnen er namelijk voor zorgen dat het hout "werkt" en bijgevolg lichte krommingen vertoont.

Dit vindt u misschien ook interessant.

Card image
De juiste raamdecoratie kiezen, hoe doe je dat?

Bij Yes hebben we 5 verschillende soorten raamdecoratie in ons assortiment. Maar de juiste raamdecoratie kiezen voor uw interieur, hoe begint u daaraan? Het start eigenlijk allemaal met het beslissen van wat u verwacht van uw raamdecoratie?

Card image
Ideaal met kinderen

U zou er zelf misschien niet bij stilstaan, maar als er kleine kinderen in huis aanwezig zijn, kan dit de keuze van uw raamdecoratie beïnvloeden. De bengels houden het namelijk niet altijd proper en sommige producten zijn minder eenvoudig in onderhoud.

Card image
Waarom kiezen voor maatwerk?

Er zijn tegenwoordig voldoende kant en klare gordijnen te vinden. Waarom zou u dan nog kiezen voor het duurdere maatwerk?