Welke raamdecoratie voor welk raam?

We kunnen ramen in drie grote categorieën opdelen: kleine ramen, grote ramen en middelgrote ramen. Zowel elk producttype is ideaal voor gebruik in een middelgroot raam. Voor kleine ramen en grote ramen zijn er echter wel een aantal producten die we net wat meer aanraden.

kleine ramen:
Bij een klein raam kiest u best voor een product met een luchtig en open karakter. Een horizontale jaloezie bijvoorbeeld, is perfect voor een kleiner raam. Ook een rolgordijn komt nog steeds tot zijn recht in een klein raam.

grote ramen:
Een verticale jaloezie of een overgordijn is dan weer perfect voor een groot raam. Deze producten hangen altijd strak en zijn daarom ideaal om over grote breedtes te hangen. Rolgordijnen en vouwgordijnen kunt u ook perfect aan een groot raam hangen. U moet dan echter wel steeds in acht nemen dat er zich rimpels en golven kunnen vormen in de stof omdat het voor deze producten zeer moeilijk is om vlak te hangen op een grote oppervlakte.

Dit vindt u misschien ook interessant.

Card image
Wanneer kiest u voor een verduisterend product?

Bijna al onze producten zijn verkrijgbaar in een verduisterende versie. Maar wanneer kiest u nu precies voor zo’n product en komt er dan helemaal geen licht meer binnen?

Card image
Waarom kiezen voor maatwerk?

Er zijn tegenwoordig voldoende kant en klare gordijnen te vinden. Waarom zou u dan nog kiezen voor het duurdere maatwerk?

Card image
Wat is Child Safety?

Door een beslissing op Europees niveau moet alle raamdecoratie Child Safe gemaakt ter bescherming tegen wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen. Het gaat over drie normen (EN13120, EN16433 en EN 16343)