Wat is Child Safety?

Door een beslissing op Europees niveau moet alle raamdecoratie Child Safe gemaakt ter bescherming tegen wurgingsrisico’s met koord- of kettinglussen. Het gaat over drie normen (EN13120, EN16433 en EN 16343)

Praktisch betekent dit dat een koord of een ketting steeds minimum 150 cm boven de grond moet hangen. Daarnaast wordt er bij elk product steeds een beveiliging meegeleverd waarmee u de ketting of koord op spanning moet bevestigen. Dit zorgt ervoor dat een kind zijn hoofd niet tussen de koord- of kettinglus kan steken. Op die manier worden wurgingsrisico’s vermeden. Elk product is bij levering dan ook voorzien van een handleiding om deze beveiligingen correct te monteren.

Dit vindt u misschien ook interessant.

Card image
Ideaal met kinderen

U zou er zelf misschien niet bij stilstaan, maar als er kleine kinderen in huis aanwezig zijn, kan dit de keuze van uw raamdecoratie beïnvloeden. De bengels houden het namelijk niet altijd proper en sommige producten zijn minder eenvoudig in onderhoud.

Card image
De juiste raamdecoratie kiezen, hoe doe je dat?

Bij Yes hebben we 5 verschillende soorten raamdecoratie in ons assortiment. Maar de juiste raamdecoratie kiezen voor uw interieur, hoe begint u daaraan? Het start eigenlijk allemaal met het beslissen van wat u verwacht van uw raamdecoratie?

Card image
Opmeten, hoe doe je dat?

Veel mensen hebben schrik om hun raam verkeerd op te meten en zo raamdecoratie te ontvangen die niet volledig past. Eenmaal je weet hoe het moet, is het nochtans helemaal niet moeilijk. Om u wat te helpen hebben wij een videohandleiding gemaakt die u stap voor stap uitlegt hoe u uw raam correct kunt opmeten.